Gert en Annette Verweij op hun IJshoeve Ruitenbeek Koeien blij in de wei! De koeien worden gemolken Ambachtelijk boerenijs maken Hmmmm, wat een heerlijk ijsje!

Wij zijn Gert en Annette Verweij, de derde generatie Verweij die hier wonen en werken. In 2005 zijn wij begonnen met het maken van ambachtelijk boerenijs. De melk komt van ons eigen bedrijf en de room betrekken we van de Kopermolen uit Stoutenburg. Dit ijs is een mooi streekproduct, dat in vele smaken te koop is. Van het ijs maken we ook taarten en kleine taartjes als nagerecht. In de zomermaanden maken we soms wel 300 liter ijs per week en ook in de winter draaien we ijs.

Ons boerenijs wordt verkocht aan restaurants in de regio Leusden, Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen, Driebergen en bij twee supermarkten: Jumbo in Leusden en Plus in Amersfoort.
Sommige koks komen speciaal bij ons om hele exclusieve ijssoorten bestellen waar je niet snel aan zou denken: knoflook ijs of champagne ijs!
Maar ook particulieren weten onze winkel op de deel te vinden om ijs te kopen.

Naast de ijsmakerij hebben we melkkoeien, wat vleesvee, kippen en bedrijven we akkerbouw. We hebben een klein winkeltje waar we alleen onze eigen producten verkopen: rundvlees, aardappelen, eieren en ijs.
In wat we doen staan mens en maatschappij voorop. We hebben een gesloten bedrijf. Dat betekent dat we geen koeien aankopen, maar alleen eigen opfok hebben. Dat is goed voor de veestapel en voorkomt ellendige ziektes van buitenaf. Antibiotica worden alleen gebruikt als het echt noodzakelijk is.

De ijsmachine Een heerlijk ijsje! Petit Fours Verse pruimen Eieren van onze legkippen Heerlijke ijstaart van IJshoeve Ruitenbeek! Gert in het land aan de telefoon Bord aan de muur met Hoeve Ruitenbeek Wij hebben 150 legkippen. Akkerbouw We verkopen ons eigen vlees Onze eigen aardappelen Wij verkopen onze eigen producten in een kleine winkel